Top
Over Parfum van Federico Mahora
Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Bij de meest gangbare parfums is dat oplosmiddel alcohol, maar parfums op basis van vettige stoffen zijn in opkomst. Daarnaast bevat parfum vaak een fixatiemiddel en ook één of meer kleurstoffen.
De geurstoffen zijn grofweg te verdelen in aromachemicaliën, etherische olie en andere geurende plantenextracten zoals tincturen,absolues, resinoïden en concrètes. Dierlijke geurstoffen zoals ambergris, muskus, civet en castoreum worden vrijwel niet meer gebruikt.
 
Parfumtypes en eigenschappen
 
Parfum of parfum extract: 20%-40% geurbestanddelen
Eau de parfum EdP: 10-20% geurbestanddelen
Eau de toilette EdT: 5-10% geurbestanddelen
Eau de cologne EdC: 2-5% geurbestanddelen, ® (reg.™): Original Eau de Cologne
Eau de solide EdS: ~1% geurbestanddelen, ® (reg.™): EdS
 
Een mengsel bestaande uit 80 tot 95% alcohol en water wordt gebruikt als oplosmiddel voor de geurbestanddelen. De alcohol verdampt vrij snel, maar de geurbestanddelen blijven op de huid achter en vervluchtigen in de uren na het opbrengen. Bij het aanbrengen van een parfum is het belangrijk niet direct te willen ruiken, de neus zal immers tijdelijk verdoofd worden door nog verdampende oplosmiddelen.
Omdat sommige bestanddelen van een parfum snel vervluchtigen en andere bestanddelen lang op de huid blijven, ruikt een parfum niet telkens hetzelfde.Net opgebracht zijn andere geuren dominanter dan na een paar uur.
 
Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie soorten "noten":
topnoten, hartnoten en basisnoten.
 
Topnoten (bovennoten, hoofdnoten, tête) zijn de geuren die in de eerste minuten na het opbrengen dominant zijn. Deze geuren zijn vooral belangrijk bij de verkoop van het parfum, na een minuut of tien zijn ze niet of nauwelijks meer te ruiken. De bovennoten van een geur zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit. Typische topnoten zijncitrus geuren.
 
Hartnoten (middennoten, cœur) zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum.
 
Basisnoten (grondnoten, fond) zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven. Voorbeelden van basisnoten zijn houtsoorten zoals sandelhout en harsen zoals olibanum.

Wanneer en hoe parfum gebruiken ?  
Parfum zal niet lang blijven ruiken op een droge huid om dit te voorkomen kunt u een bodybalsem met de zelfde geurtoetsen aanbrengen alvorens uw parfum aan te brengen. 
Het is ook een feit dat parfum beter zal indringen en langer zal ruiken wanneer de huid warm is . Dus parfum aanbrengen na een bad of douche is ideaal . 

Optimaal ruiken ?
De optimale beleving kunt u ervaren wanneer u een douchegel, bodybalsem en parfum gebruikt van één en dezelfde geurfamilie . Daardoor brengt u als het ware de geurnoten in verschillende handelingen op uw huid aan en zal dit veel dieper indringen en daardoor ook véél langer ruiken . 

Hoe bepaal ik mijn geurgroep ? 
Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te achterhalen maar één van de mogelijkheden is een kijkje nemen op www.fragrantica.com   wanneer u daar een merknaam van uw huidige eau de parfum of eau de toilette invult zal deze website u aangeven in welke geurgroep uw huidige geur thuishoort . Na deze analyse kunt u eenvoudig zoeken bovenaan links op deze website welke van onze Federico Mahora Parfum ( voor dames allemaal + 20% geurconcentraat )  uw aandacht verdiend

Wij wensen u een aangename ontdekkingsreis in de wereld van onze hoogwaardige kwaliteit Parfums van Federico Mahora

REGISTREER JE ALVAST GRATIS VIA ONDERSTAAND FORMULIER ?